Online bijscholing voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers

Online bijscholing voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers

Iedere operatieassistent en anesthesiemedewerker wil en moet bevoegd en bekwaam zijn en blijven. Hoe doen zij dat? Waar halen ze de tijd vandaan? En waar vinden ze de informatie die voor hen belangrijk is? Tegelijk willen ziekenhuizen en klinieken kunnen aantonen bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat de medewerkers bevoegd en bekwaam zijn. Hoe organiseer je dat als de planning al een uitdaging is? En als operatieassistenten en anesthesiemedewerkers zich steeds meer specialiseren, maar ook met andere specialismen te maken krijgen?

OK learning biedt een prachtige oplossing: online bijscholing en nascholing voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. Plaats- en tijdonafhankelijk.

Het OK learning pakket bestaat uit e-learning modules en een mobiele app voor performance support oftewel werkplekleren.

E-learning modules

In de e-learning modules komen 1 of meerdere casussen uit de praktijk aan bod. Door de modules te maken, frissen de operatieassistenten en anesthesiemedewerkers hun kennis op. Ook bouwen ze hun digitaal portfolio of bekwaamheidspaspoort op, waarmee ze bewijzen dat ze bevoegd en bekwaam zijn. Zij zelf en hun leidinggevende kunnen dit portfolio of rapport inzien.

De modules bevatten ook theorie en achtergrondinformatie. Deze is als 1 geheel te raadplegen, of in delen bij specifieke onderdelen van een casus. Het doornemen van de theorie is optioneel, terwijl het doorlopen van de casussen verplicht is.

De assistenten en medewerkers kunnen de e-learning modules volgen waar en wanneer ze willen. Het enige wat ze nodig hebben, is een internetverbinding en een telefoon, tablet of computer.

App voor op de werkvloer

Voor de mobiele app hebben ze alleen hun telefoon of tablet nodig. Met de app vinden ze snel antwoord op de vraag: ‘Hoe zat het ook alweer met…?’ Altijd en overal, ook op de werkvloer. Ze scannen met hun telefoon een QR-code en zien meteen de relevante informatie over een apparaat of handeling.

De e-learning modules en performance support app zijn speciaal ontwikkeld voor en door operatieassistenten en anesthesiemedewerkers. De praktijk staat centraal, waardoor de inhoud herkenbaar en relevant is. Samen vormen de modules en app een unieke combinatie voor bijscholing en nascholing van operatieassistenten en anesthesiemedewerkers.


OK Learning is onder andere opgericht door Cherida Louz, zelf operatieassistent en e-learning expert. “Dankzij mijn werk op de OK zie ik waar behoefte aan is en kunnen we mee bewegen met innovaties. Bart en ik blijven nieuwe modules ontwikkelen die inspelen op huidige en toekomstige situaties.”

Met het online pakket van OK learning heeft u een werkbare en efficiënte methode om de vakkennis van professionals bij te houden en vast te leggen.