Over OK learning

Cherida Louz is een ervaren operatieassistent met ambitie. Zij werkt al jaren met veel plezier parttime op de operatieafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein, waar zij deel uit maakt van het cardiothoracale chirurgieteam.

In haar werk als operatieassistent heeft Cherida gemerkt hoe belangrijk het is je te blijven ontwikkelen en hoe leuk het is om anderen daarbij te ondersteunen. Ze heeft 10 jaar als docent aan de Fontys Hogeschool bij de opleiding van operatieassistent gewerkt. Daarna is zij opleidingskunde gaan studeren om zich ook meer te bekwamen in het ontwerpen en ontwikkelen van leeroplossingen.

In 2008 startte zij, naast haar parttime baan, haar eigen onderneming: Bem development.
 Binnen haar eigen bedrijf houdt zij zich bezig met het adviseren in en het ontwerpen en ontwikkelen van online leeroplossingen.

In Nederland is veel behoefte aan (bij)scholing voor operatieassistenten. Met haar expertise als operatieassistent, docent en ontwikkelaar in e-learning, is Cherida enthousiast in deze behoefte gedoken en heeft zij OK learning, samen met Bart de Graaff, op de OK-kaart gezet.

Bart de Graaff is een bevlogen regisseur van blended learning. Zijn belangrijkste drijfveren zijn de wens om mensen te helpen zich te ontwikkelen, mooie producten te maken en natuurlijk een opdrachtgever of gebruiker een oplossing te bieden waar hij wat aan heeft en gelukkig van wordt.

Na ruim vijftien jaar als onderwijskundige en grafisch vormgever verbonden te zijn geweest aan verschillende (opleidings)organisaties, besloot hij in 2011 om als zelfstandig ondernemer door te gaan en heeft hij Kita opgericht.  Zo kan hij zich nog meer bezig houden met dingen waar hij energie van krijgt en waar hij goed in is: Het adviseren over en ontwikkelen van online leeroplossingen die goed aansluiten op de praktijksituatie en waarin inhoud en vorm met elkaar in evenwicht zijn.