Ilse Moonen – St. Antonius Ziekenhuis

[two_third]

“Met deze app kan ik snel iets opzoeken wanneer het mij uitkomt”

Als operatieassistent of anesthesiemedewerker jezelf bijscholen waar en wanneer je maar wilt. Dat kan met de e-learning modules en app van OK Learning. Operatieassistent Ilse Moonen van het St. Antonius Ziekenhuis gebruikt deze oplossing sinds mei 2018 en deelt haar ervaringen. “Vroeger was bijscholing lastig. Door personeelstekort en werkdruk had ik overdag geen tijd en had ik ’s avonds andere bezigheden. Wilde ik snel iets weten, dan moest ik de hele afdeling afzoeken naar een boekje of een vrije computer zien te vinden.”

Performance support

“Met de app kan ik snel iets opzoeken op mijn telefoon wanneer het mij uitkomt, bijvoorbeeld tijdens mijn koffiepauze. De app is heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Ik ga naar de module waar ik behoefte aan heb en kies of ik de informatie wil bekijken in foto’s of in filmpjes. Je kunt ook een QR-code scannen en meteen informatie over een handeling of apparaat zien. Ideaal voor werkplekleren.”

E-learning

“Het leuke van ons vak is dat het zo divers is. Maar wanneer je je gaat specialiseren, verwateren sommige dingen. De e-learning modules frissen je kennis op. Het is leuk om dingen tegen te komen waarvan je denkt: O ja, dat zat zo!” “De modules bestaan uit theorie en casussen. Ze sluiten naadloos aan op onze praktijk. Je kunt ze bekijken waar en wanneer je wilt, op een computer, telefoon of tablet. Ook zijn ze breed toepasbaar: ze behandelen apparatuur en implantaten van verschillende firma’s.”

Opgericht door operatieassistent

OK Learning is onder andere opgericht door Cherida Louz, zelf operatieassistent en e-learning expert. Sinds januari zijn er ook een app en modules voor anesthesiemedewerkers. Cherida is OK Learning gestart omdat ze zag dat voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers geen specifieke bij- en nascholing beschikbaar was. “Ik heb didactische bagage om e-learning te ontwikkelen. En dankzij mijn werk op de OK zie ik waar behoefte aan is en kunnen we mee bewegen met innovaties. We blijven nieuwe modules ontwikkelen die inspelen op huidige en toekomstige situaties.”
Deze blog is ook verschenen op www.okvisie.nl. [/two_third] [one_third_last][/one_third_last]